vaccineren doen of laten

‘Vaccineren: doen of laten?’ SKEPP-experts ontrafelen 4 mythes rond COVID-19-vaccins (VIDEO)

Artsen Marleen Finoulst en Wietse Wiels schreven het boekje ‘Vaccineren. Doen of laten?‘. Daarin fileren ze enkele vooroordelen, complottheorieën en geruchten rond vaccins. Ze gaan in die publicatie op zoek naar antwoorden. Ze leggen in heldere taal uit wat een vaccin is, hoe het werkt en getest wordt, welke bijwerkingen er mogelijk zijn en waarom steeds meer burgers het vertrouwen in vaccins lijken te verliezen. Wij legden hen voor wat er leeft op straat en vroegen hun reactie op 4 populaire mythes.

1. Zijn vaccins die op één jaar zijn gemaakt wel veilig?

2. Zijn de symptomen van covid-19 niet veel lichter dan wat ervan wordt gezegd?

3. Zijn de grote farmaceutische bedrijven die de vaccins maken wel te vertrouwen?

4. Zit er dan echt geen grond van waarheid in de geruchten en complotten?

Over het boekje:

De auteurs doen aan wat in het Engels ‘debunking’ heet: het ontmaskeren van desinformatie over vaccins, met wetenschappelijke feiten en een logische uitleg. Nu meer dan ooit moeten we bezorgd zijn over de impact van sociale media bij desinformatie in het algemeen, en in het bijzonder over vaccins. Dit boek komt daarom op tijd en geeft duidelijke inzichten hoe hiermee om te gaan.”
Pierre Van Damme, vaccinoloog, Universiteit Antwerpen 

Marleen Finoulst en Wietse Wiels leggen glashelder uit waarom je laten vaccineren zowel van wijsheid als verantwoordelijkheidszin getuigt. Bovendien ontkrachten ze met logica en wetenschap de meest hardnekkige misverstanden en fabels.”
Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte, Universiteit Gent

Bestel ‘Vaccineren. Doen of laten?’

1 reactie

  1. Laat de natuur ze gang gaan in plaats van er altijd boven te staan. In plaats van je bezig te houden met de ziekte van de mens zouden we ons beter bezig houden om de aarde niet verder te verzieken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s