WHERE IS HENRY?

Henry is opgegroeid in Brussel, net zoals zijn vrienden uit het dj collectief ‘Echte Ra’, maar hij is nu ook beheerder van een groeiende WhatsApp-community ‘Where is Henry?’. Zijn tips over het nachtleven in Brussel en the places to be voor het weekend, deelt hij wekelijks via een pdf in de chatgroep. Henry maakte bewust geen Facebook-pagina die het algoritme moet aanvechten, maar een kleine WhatsApp met vrienden en kennissen om hen gemakkelijk op de hoogte houden over leuke feestjes. Al snel begonnen vrienden van vrienden elkaar uit te nodigen en nu telt de groep meer dan 600 man, and counting

“Het Brusselse nachtleven is groot voor een relatief kleine stad. In plaats van verspreid op feestlocaties te belanden met vrienden, is het leuk om een kleine community te creëren en meer onbekende feestjes te ontdekken”, volgens Henry. Deze omgevingen zorgen voor de juiste atmosfeer en een groepsgevoel waar je je veilig voelt. Als dj is het belangrijk om te connecteren met mensen: “als ik op het einde van de avond lachende gezichten zie en het publiek wil niet stoppen met dansen, dan geeft dat enorm veel energie”.

Alle tips van Henry voor dit weekend:

💃VENDREDI 21-04🕺🏾

🚀SAMEDI 22-04 🚀

DIMANCHE 23-04

Henry is nog maar een jaar dj, maar volgens hem zorgt muziek mixen met zijn beste maten voor een goede omgeving om snel in te groeien. Brussel biedt enorm veel inspiratie en Henry volgt ook veel andere dj-collectieven op sociale media om uit hun video’s te leren. “Een tip voor jonge dj’s, is om niet altijd iets te willen heruitvinden, er is al zoveel moois gemaakt waar je je eigen ding mee kan doen en experimenteren”.

Collectief Echte Ra (‘ra’ = een Brussels woord voor melancholie blijkbaar), kreeg hun eerste kansen tijdens de Speak Easy sessions in KFK Hope als artist in residence. Ze hebben hun momentum niet gemist, want na de pandemie was er grote nood om te connecteren met elkaar. Dit nemen ze mee in hun sound binnen house en techno, altijd met goede grooves en good vibes. Na wat huisfeestjes, spelen ze nu op uiteenlopende plaatsen in Brussel.

Ontdek collectief Echte Ra op:

  • 22/04 @ Maison du Peuple 
  • 22/04 @ La Poissonerie
  • 28/04 @ café Flora
  • 06/05 @ KnoP
  • 18/05 @ ABŸ
  • 27/05 @ Bar du Marché
  • 02/06 @ L’impasse

Thx Henry Baboy.

Tekst & foto’s door Lauren Wouters


Lauren Wouters is fotograaf en
videomaker bij Free.Brussels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s