Leopold II: should he stay or should he go?

Geschiedenis is geen keuze, een monument is dat wel. De stad Gent besliste om de buste van Leopold II op te bergen, de KU Leuven haalt de buste weg uit zijn bibliotheek, Oostende overweegt een tegenbeeld en Brussel richt een werkgroep op over de standbeelden en straatnamen die verwijzen naar Leopold II.

Is een standbeeld van Leopold II een eerbetoon aan de kolonisatie en hoort het thuis in een museum? Is het een gedenksteen met een meervoudige betekenis? Is het voldoende om het beeld via een infobord van de nodige context te voorzien? Primrose Ntumba brengt een bezoek aan het standbeeld van Leopold II op het troonplein. Zonder boterhammen.  

Video: Michiel Geluykens

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s